Tälle sivulle kootaan tärkeää tietoa kotiväelle.

Teiltä on lähdössä leiriläinen kaikkien aikojen piirileirille! Pohjanmaan Partiolaisten Tempus18-piirileiri järjestään Vattajalla Kokkolassa ja leirille on tulossa 2000 osallistujaa. Osallistujat ovat ympäri Pohjanmaan maakuntia, Kauhajoelta Kuusamoon. Tarkemmat tiedot mahdollisista yhteiskuljetuksista ja muusta leirilippukunnan arjesta saat oman lippukuntasi yhteyshenkilöltä.

Leirin eri-ikäiset osallistujat pääsevät kokemaan ohjelmaa, joka vie heidät matkalle seikkailuun eri aikakausien läpi. Ohjelmalaaksoissa leiriläiset pääsevät tekemään yhdessä oman ikäkautensa mukaisia aktiviteetteja, jotka liittyvät peruselementteihin; veteen, maahan, ilmaan, tuleen sekä metsään. Lisäksi tiedossa on suuria, kaikki leirille osallistuvat yhteen kokoavia tapahtumia ja markkinatunnelmaa.

LEIRIVIERAILU

Leirille voi tulla kotiväki, ystävät ja sukulaiset vierailemaan muutamaksi tunniksi perjantaina 27.7. Lisätietoja kellonajoista ja lipunmyynnistä Leirivierailu-sivulla.

ARKI TEMPUS18:LLA

Jokainen leirille osallistuva majoittuu ulkona teltoissa yhdessä oman leirilippukuntansa kanssa. Lisäksi ruokailut, aktiviteetit ja kaikki toiminta ovat ulkona sääolosuhteista riippumatta. Tempuksella toimitaan siis lähellä luontoa. Leirillä ei myöskään ole pyykkäysmahdollisuutta, joten mukaan kannattaakin pakata riittävästi vaihtovaatteita erilaisiin säihin varautuen.

Piirileiri on ikimuistoinen kokemus sen jokaiselle osallistujalle. Ohjelmassa on esimerkiksi yhteisiä iltoja 2000 muun leiriläisen seurassa, vesiaktiviteetteja, markkinat, huonepakopeli ja monia muita mielenkiintoisia aktiviteetteja oman ikäkauden mukaan.

Leiriarki koostuu aktiviteeteista, arkea rytmittävistä ruokailuista yhdessä oman alaleirin kanssa sekä yhteisistä iltaohjelmista. Jokaiselle ikäkaudelle on räätälöity omat aktiviteettinsa.

YHTEISET PELISÄÄNNÖT

Jokainen leirin osallistuja sitoutuu noudattamaan Tempus18:n yhteisiä pelisääntöjä. Suomalaiseen partiokulttuuriin ei esimerkiksi kuulu päihteet. Mikäli sääntöjä ei noudateta, voidaan osallistuja lähettää kotiin omakustanteisesti, eikä leirimaksua palauteta. Alaikäisten kohdalla vanhempia pyydetään hakemaan leiriläinen kotiin. Pelisäännöt ovat osallistujan leirikirjeen liitteenä ja ne täytyy jokaisen leiriläisen lukea sekä sisäistää ennen leiriä.

TURVALLISUUS

Leirilääkinnässä Tempus18:lla työskentelevät terveydenhuollon ammattilaiset. Lisäksi leirilippukunnista löytyy ensiapulaukku. Ensiarvoisen tärkeää on, että osallistujien terveydentilaa koskevat asiat ovat ajan tasalla. Osallistujan terveydentilan muuttuessa, ottakaa yhteys anu.tuomikoski@partio.fi.

Myös omien lähijohtajien eli leirilippukunnanjohtajien kanssa on suositeltavaa keskustella lapsen tai nuoren terveystiedoista. Leirillä on palokunta. Leirillä auttaa ja neuvoo myös leiriturva.

RAHA JA MAKSUVÄLINEET

Tempus18:lle kannattaa varata taskurahaa ostoksia ja kahvilakäyntejä varten. Myynnissä on herkkuja sekä rajattu valikoima leiri- ja retkeilytuotteita. Huomioittehan kuitenkin, että leirillä ei voi nostaa rahaa ja 50 € on suurin seteli, jota esimerkiksi kahviloissa otetaan vastaan. Tempuksella valuuttana on euro. Myös pankkikortit ja luottokorteista yleisimmät käyvät lähes kaikkialla Tempuksen kahviloissa ja myymälöissä.

YHTEYDENPITO

Huomioittehan, että kaikki leiriläiset eivät välttämättä voi olla Tempuksella koko ajan yhteydessä verkkoon. Takkuiluihin yhteydenpitosovelluksien, kuten Facebookin tai WhatsAppin kanssa kannattaa siis varautua. Kotiväki voi leirin aikana seurata Tempus18:n verkkosivuja ja virallisia some-kanavia, jonne päivitetään aktiivisesti ja reaaliaikaisesti tunnelmia ja kuulumisia leiriltä. Otattehan myös huomioon, että leiriläiset voivat Tempus18:lla ladata puhelimia ainoastaan kannettavilla akkupakkauksilla (ns. powerbank tai latauspankki). Leirin kahviloissa tai myyntipaikoissa on mahdollisuus ladata akkupakkaus täyteen pientä maksua vastaan.

Ennen leiriä tempus18@partio.fi-osoite palvelee leiriin liittyvissä asioissa. Hätätapauksissa leiriin voi soittaa numeroon 040 257 3406, jolloin välitetään soittopyyntö leirilippukunnanjohtajalle, joka ottaa yhteyttä kotiväkeen. Ensisijaisesti yhteydenotot kuitenkin leiriläisen oman leirilippukunnan johtajistoon. Leiriläisten kannattaa pitää tärkeät puhelinnumerot myös paperilla hätätapauksia varten.

Lisäksi leirille voi lähettää postia, jolloin osoite on:

Leiriläisen nimi
Leirilippukunta, Alaleiri
Tempus18
Lohtajan ampuma- ja harjoitusalue
Vanha ohtakarintie
68230 Lohtaja

Leirilippukunnan ja alaleirin tiedot on hyvä tarkistaa osallistujan omalta lähijohtajalta hyvissä ajoin ennen leiriä. Huomaathan, että posti kulkee vain arkipäivisin, joten posti tulisi lähettää jo alkuviikosta.

VALO- JA VIDEOKUVAUS

Leirillä valokuvataan paljon sekä leirin omiin kanaviin että partion viestintätarkoituksiin. Tempus18:lla kuvattua video- ja valokuvamateriaalia voidaan käyttää partion omissa julkaisuissa, esitteissä, sosiaalisessa mediassa ja internet-sivuilla sekä yleisissä tiedotusvälineissä. Ilmoittautuessaan jokainen on antanut luvan tulla kuvatuksi leirin aikana. Halutessasi tämä on mahdollista kieltää ottamalla yhteyttä projektitoimistoon tempus18@partio.fi. Mikäli kiellosta on jo ilmoittanut, niin se huomioidaan.