Tempuksen perheleiri rakentuu leirialueelle lähelle kaikkea. Ruokailuun on lyhyt matka ja siirtymiset paikasta toiseen käyvät helposti. Tarjolla on mukavaa ohjelmaa ja leppoisaa leirielämää.

Perheleirissä majoitutaan kahden aikuisen perhekunnissa. Toinen aikuisista on leirillä pestissä toisen huolehtiessa lapsista. Mikäli perhekunnan toista aikuista on hankala löytää tai molemmilla aikuisilla on leiripesti ja lastenhoidon järjestäminen tuottaa hankaluuksia, kannattaa olla yhteydessä perheleirin päälliköihin.

Perheleirin leirikirje

Tässä perheleirin ensimmäinen leirikirje, jossa kerrotaan jo hieman tulevasta ja annetaan vinkkejä leirille valmistautumiseen.

Leirikirje 1

Päivä perheleirissä

Mietitkö, olisiko kesäleiri Tempus teidän paikkanne tulevana kesänä? Oletko pohtinut, mitä leirillä tehdään? Miten siellä pärjää pienten kanssa tai voiko sinne lähteä, jos ei ole partiokokemusta entuudestaan? Ei hätää, hyvin pärjää ja uskaltaa lähteä. Leirillä mielenkiintoinen ohjelma ja hyvä ruoka auttavat päivän rakentumista ja mielialan pysymistä korkealla, kaiken ikäisillä.

Leirillä majoitutaan teltassa ja leirialue hiljenee hyvissä ajoin yöunien turvaamiseksi. Aamulla bajamajat kutsuvat ja aamun hammaspesut suoritetaan luonnon helmassa niille varatuilla paikoilla, auringon (toivottavasti) helliessä. Aamupalalle kuljetaan isoon ruokailukatokseen ja aamupalan jälkeen on aika osallistua päivän ensimmäiseen ohjelmahetkeen. Se voi olla osallistuminen vesilaakson aktiviteetteihin tai askartelua ja kädentaitoja tai vaikkapa retki lähialueelle. Toisaalta, joku lasten kanssa leireilevä voi kaivata hengähdystaukoa ja tuoda lapset lyhyeksi tuokioksi päivähoitoon ja käydä itse suihkussa tai vaikkapa jossain leirin kahviloista. Eikä kauaa edes ehditä touhuta, kun jo lounas kutsuu.

Lounaan jälkeen on päivän toisen ohjelmatuokion aika. Jälleen tehdään jotain mukavaa, omalle ikäkaudelle järjestettyä ohjelmaa. Tai nukutaan päiväunia, jos perheessä on sen ikäisiä lapsia. Kaikkeen ohjelmaan kun ei ole välttämätöntä osallistua, vaikka se mukavaa olisikin. Tempuksella pienten lasten päiväunille on järjestetty rauhallinen paikka sisätiloista, jos omassa teltassa nukkuminen ei jonakin päivänä tunnu hyvältä ajatukselta. On myös hyvä muistaa, että järjestettyjen ohjelmatuokioiden lisäksi leiristä löytyy aikaa ja paikkoja omatoimiselle tekemiselle: hiekkaa hiekkaleikkeihin, kirjoja lukuhetkiin ja monenlaista muuta. Lisäksi leikkikavereita löytyy varmasti!

Ohjelmaa järjestetään säällä kuin säällä ja sään mukaiset varusteet on leirillä hyvä olla mukana. Ilta-aikaan on mahdollista saunoa ja märille vaatteillekin saadaan järjestettyä kuivauspaikkoja, jos tarvetta on. Erityistapauksissa myös sisävessa- ja sisäsuihku löytyvät perheleiristä eikä vauvan vaippaakaan tarvitse ulkona vaihtaa.

Ilta-ajat päivällisen jälkeen ovat leirillä usein hieman vapaampia, mutta löytyy sieltäkin mielenkiintoista ohjelmaa, kuten avajaiset tai vaikkapa oma iltanuotio. Lettu maistuu superhyvältä, kun sen voi itse paistaa nuotiolla. Yhteinen iltasatu rauhoittaa kohti unia ja uutta päivää.

Ohjelma

Perheleirissä järjestetään omaa ohjelmaa alle kouluikäisille lapsille. Tämän lisäksi myös ohjelmalaaksot avautuvat perheleiriläisille soveltuvin osin. Myös sudenpentuikäiset huomioidaan leirin alkupuolella, kun sudenpentujen oma leiriaika ei ole vielä alkanut.

Ohjelmaan lapsi osallistuu yhdessä perhekunnan toisen aikuisen kanssa. Tämän lisäksi perheleiriin on tarkoituksena järjestää lyhytaikaista päivähoitoa vanhempien hengähdyshetkiä varten.

Pienet leiriläiset

Kaikkein pienimpiä ajatellen perheleiriin järjestyy pesupaikka / vaipanvaihtopaikka sisätiloihin. Lisäksi käytössä on jääkaappeja, joissa on mahdollista säilyttää omia eväitä, sekä mikro ja vedenkeitin ruoan lämmitystä varten. Tarkoituksena on suunnitella leiriin myös rauhallinen lepopaikka päiväunihetkiä varten sisätiloihin.

Tempus Perheleiri löytyy myös Facebookista, käy tutustumassa ryhmään!

Perheleirin päällikköinä toimivat:

Kaisa Uusimäki
kaisa.salmu@partio.fi

Sanna Saarimaa
sanna.saarimaa@partio.fi

Päiväkoti

Perheleirissä järjestetään osa-aikaista päiväkotitoimintaa päivähoitoikäisille lapsille kolmesta ikävuodesta ylöspäin. Tämän lisäksi järjestetään aamupäivätoimintaa sudenpentuikäisille lapsille ennen sudenpentuleirin alkua. Päiväkotitoiminta ja aamupäivätoiminta on tarkoitettu perheille, joissa molemmat aikuiset ovat pestissä. Päiväkotiin tulevilla lapsilla tulee olla kokemusta hoitoon jäämisestä.

Päiväkotitoimintaa järjestetään leirin kokonaisina päivinä lukuunottamatta perjantaita, joka on retkipäivä. Näin ollen päiväkoti on avoinna maanantaista torstaihin, sekä lauantaina. Sudenpentuikäisten aamupäivätoimintaa järjestetään maanantaista keskiviikkoon. Päiväkotiin ja aamupäivätoimintaan ilmoittaudutaan erikseen lähempänä leiriä.

Päiväkodin ja aamupäivätoiminnan aukioloaika on klo 9-13. Osallistujat tulevat päiväkodille aamupalan jälkeen. He syövät lounaan yhdessä hoitajien kanssa.

Muu lastenhoito leirissä

Päiväkodin lisäksi perheleirissä järjestetään lyhytaikaista hoitoa aikuisten hengähdyshetkiä varten. Hoitoajan pituus on maksimissaan 1,5 tuntia ja hoitoa järjestetään iltapäivällä juuri ennen päivällisaikaa, klo 15-16.30. Näihin hoitotuokioihin ilmoittaudutaan leirillä paikan päällä ja niihin on mahdollista tuoda pieniäkin lapsia.

Huomioithan, että yhtä hoitokertaa kohti voimme ottaa vain tietyn määrän hoidettavia, joten kannattaa varautua siihen, että joka päivä ei ole mahdollista jättää lapsia hoitoon.