Onko sinulla kysymyksiä Tempus18:aan liittyen? Tänne sivulle on koottu mahdollisia useimmin kysyttyjä kysymyksiä, joista voi olla apua. Mikäli täältä ei kuitenkaan löydy vastausta, voit kääntyä lippukunnan yhteyshenkilön puoleen tai kysyä meiltä suoraan klikkaamalla sivun oikeasta reunasta löytyvää sinistä ”Ota yhteyttä” -nappia, jonka kautta kysymyksesi välittyy leirin tekijöille! Lisäksi kannattaa vilkaista myös Lippukunnille-osion alta oma UKK-osio.

Kauanko ilmoittautuminen on auki?  

Early bird -hintaan pystyit ilmoittautumaan 31.1. mennessä. Normaalihintainen ilmoittautuminen jatkui 28.2. saakka. Yli 18-vuotiaat tekijät pystyivät ilmoittautumaan 20.3.-15.5.2018.

Paljonko maksaa ilmoittautua milloinkin?  

Joulu- ja tammikuussa Early bird –ilmoittautuminen oli halvempaa, helmikuussa taas hiukan kalliimpaa. Tekijöiden jälki-ilmoittautuminen oli samanhintaista kuin helmikuussa. Tarkista tarkemmat leirimaksut Osallistumismaksu-sivulta.

Kuka voi ilmoittaa kenetkin?  

Yli 18-vuotias ilmoittautui omalla PartioID:llänsä leirille. Alle 18-vuotiaan ilmoitti huoltaja. Ohjeet huoltajan lisäämiseen. Ohjeistus löytyy myös Ilmoittautumisohjeet-sivulta.

Miten sisarusalennus toimii ja kuka sitä saa?  

Perheen toisesta alle 18-vuotiaasta (22.7.2000-31.12.2010 syntyneestä) saa sisarusalennuksen leirimaksuun, joka on 10 euroa. Sisarusalennuksen saa valitsemalla ilmoittautumislomakkeella ”Olen oikeutettu sisaralennukseen”. Lomakkeelle kirjoitetaan myös sisarusten nimet, jos on oikeutettu sisaralennukseen. 

Jos sudenpentujen akela on leirillä vain sudenpentujen leirin ajan, maksaako hän täyden leirin hinnan?

Sudenpentujen akela, joka on leirillä vain sudenpentujen leirin ajan, eli 26.7-29.7.18, maksaa leiristä sudenpentujen osallistumismaksun verran eli 85€.

Minulla ei ole pestiä, saanko sellaisen jostain?  

Voit hakea jotain pestiä vaikka heti Avoimet pestit –sivulta tai lippukunnastasi voit kysyä leirilippukunnan pesteistä. Voit myös ilmoittaa ilmoittautumislomakkeella olevasi kiinnostunut jonkun tietyn osa-alueen pestistä. Lomake löytyy myös Avoimet pestit -sivulta.  

Kuuluvatko matkakulut osallistumismaksuun? 

Eivät kuulu. Kysy omasta lippukunnastasi, miten aiotte saapua leirille. Lippukunnat järjestävät useimmiten yhteiskuljetuksia leireille.  

Ilmoittauduin leirille, mutta nyt en kesätöiden vuoksi pääsekään paikalle ja olen maksanut osallistumismaksun. Onko osallistumismaksu mahdollista saada takaisin? 

On! Leirillä on voimassa kesätyötakuu. Lue lisää Osallistumismaksu-sivulta.

Ilmoittauduin ei-vielä-partiolaisena ja minulla on kysymyksiä liittyen ilmoittautumiseeni. Kehen olen yhteydessä?

Lippukuntien ei ole mahdollista nähdä Kuksassa ei-vielä-partiolaisten ilmoittautumisia. Mikäli ei-vielä-partiolaisella on ilmoittautumiseensa liittyen on kysymyksiä, ole yhteydessä tempus18@partio.fi.

Voinko osallistua leirille pelkästään muutamaksi päiväksi? 

Yli 18-vuotiaat eli vaeltajat ja aikuiset voivat osallistua päiväleiriläisenä. Lue lisää päiväleiristä täällä 

Minne sudenpennut majoittuvat alkuleiristä?  

Sudenpennut majoittuvat alkuleiristä perheleiriin yhdessä huoltajiensa kanssa. 

Milloin saan laskun? Voiko laskun maksaa osissa? 

Leirimaksun laskuttaa oma lippukuntasi. Laskutukseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä lippukuntasi rahastonhoitajaan.  

Mistä voin hakea tukea leirimaksuun?

Tempuksella kerätään omaa stipendirahastoa, josta voidaan myöntää leirimaksutukea lapsille, nuorille ja perheille taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Leiristipendin suuruus riippuu kokoon saatavasta yhteispotista, ja hakijoiden määrästä. Mikäli leirimaksutuki myönnetään jää osallistujalle silti pieni oma vastuu. Leirimaksutuesta lisää tietoa Osallistumismaksu-sivulla, josta löytyy myös ohjeet hakemiseen ja hakulomake.

Onko varsinaisen leirin aikaista kyytipörssiä? Mistä voin etsiä kyytiä jos esimerkiksi tulen tai poistun kesken leirin?

Leirin aikaista kyytipörssiä ei ole. Voit kysellä leirin aikaisia kyytejä esim. Facebookin Tempus18 – Tekijät -ryhmässä. Kannattaa myös kysellä kyytejä omasta leirilippukunnasta, josko joku olisi saapumassa samasta suunnasta samoihin aikoihin.

Mikä on leirin osoite?

Lohtajan ampuma- ja harjoitusalue, Vanha Ohtakarintie, 68230 LOHTAJA

Jos haluat lähettää leirille postia leiriläiselle, siitä löydät tarkemmat ohjeet leirikirjeen viimeiseltä sivulta: Tempus18 Leirikirje

Mistä löydän lisätietoa partiovakuutuksesta, josta voin hakea perittyyn leirimaksuun korvausta kun perun leirin sairastumisen vuoksi?

Partiovakuutuksesta löydät tarkempaa tietoa täältä: http://partio.fi/vakuutus