Elokuu-syyskuu

Leiriläisen koti leirillä on leirilippukunta. Leirilippukunnan koko on noin 50-100 leiriläistä. Lippukunnat voivat muodostaa leirilippukuntia yhdessä toisten haluamiensa lippukuntien kanssa. Leirilippukunnalle valitaan kaksi johtajaa alkusyksystä. Leirilippukunnanjohtajan tulee olla vähintään 18-vuotias ja hänellä olisi hyvä olla kokemusta yksittäistä ryhmää laajemmista johtamistehtävistä. Partiojohtajavaltakirja taskussa ei ole pahitteeksi.

Leirilippukunnanjohtaja on leiriläisen lähijohtaja. Hän on leiriläisen arjen tuki ja turva. Leirilippukunnanjohtajalla on merkittävä vaikutus leiriläisen leirikokemukseen.
Ennen leiriä leirilippukunnanjohtaja toimii lippukuntansa Tempus18-yhteyshenkilönä. Mikäli lippukunnasta ei ole valittu leirilippukunnanjohtajaa, nimeää lippukunta erikseen Tempus18-yhteyshenkilön. Yhteyshenkilö vastaa yhdessä lippukunnan muun johtajiston kanssa siitä, että tiedot leiristä kulkevat eteenpäin lippukuntalaisille ja tulevaa leirikokemusta päästään fiilistelemään jo etukäteen. Myöhemmin leirilippukuntiin tullaan nimeämään akelat, sammot ja luotsit. Näitäkin on hyvä ryhtyä pikkuhiljaa haeskelemaan.

Lokakuu-marraskuu

Syksyn pimeinä ja sateisina aikoina on osuva aika virkistää lippukuntalaisia Tempus18-hypetyksellä. Innostetaan iso joukko leiriläisiä mukaan seuraavan kesän huipputapahtumaan. Leiripestejä valittaessa tulee huomioida, että leirilippukuntien pesteihin (akelat, sammot, luotsit) löytyy myös sopivat tekijät.

Lippukunnilta kysytään lokakuussa kaverilippukuntia, joiden kanssa yhteinen leirilippukunta tuntuu syntyvän mutkattomasti. Kosioretkelle kannattaa lähteä jo hyvissä ajoin, jotta kihlat voi julkistaa tässä vaiheessa.

Joulukuu-tammikuu

Early Bird –ilmoittautumisen aika on joulu-tammikuussa. Ilmoittautumalla tuolloin olet ensimmäisten onnellisten joukossa ja saat leirimaksusi edullisemmin.

Helmikuu

Jos nukuit onnesi ohi, ei huolta – ehdit vielä ilmoittautua helmikuun ajan. Hinta vain on hieman korkeampi.

Huhtikuu-kesäkuu

Leirilippukunnat ja alaleirit ovat nyt tiedossa. Kevään aikana niin leiriläiset kuin leirilippukunnat saavat tarkemman ohjeistuksen leiristä. Myös Tempus18-leirituotteet julkaistaan kevään aikana. Tekijäv voivat ilmoittautua leirille vielä 20.3-15.5.2018.

Heinäkuu

Leirijännitys alkaa olla huipussaan. Ensimmäiset pääsevät lievittämään sitä jo rakennusleirillä 19.-21.7. Tempus18 räjähtää käyntiin avajaisista 22.7. ja saat nauttia ihanasta leiritunnelmasta kokonaisen viikon 29.7. saakka. Nuoremmille leiriläisille varsinainen leiriaika on lyhyempi, 26.-29.7. Toki perheleiriläisenä on mahdollisuus osallistua leiriin koko leirin ajan. Leirifiilistä voi jatkaa vielä purkuleirin ajan 29.-30.7.