Leirilippukunnat julkaistiin maaliskuun lopussa lippukunnanjohtajien Sykähdyksessä.

Ra

Ra oli egyptiläisten auringonjumala. Aurinko on elämälle tärkeä ja egyptiläiset pitivät Ra:ta yhtenä tärkeimmistä jumalistaan. Yksi yleisimmistä myyteistä oli, että Ra purjehti Aurinkolaivalla 24 portin läpi ja jos yön aikana selvisi tuonpuoleisen porteista ja taistelusta pimeyden voimia vastaan, aamulla aurinko nousi jälleen taivaalle. 

Alaleirin liittyvä aikakausi on pitkä. Se alkaa kivikaudelta, joka itsessään alkoi jo seitsemän miljoonaa vuotta sitten, ja päättyi egyptiläisten aikakauteen, ajanlaskun alkuvuosiin. Ideoita leirilippukunnan rakentamiseen voi saada vaikka luolamaalauksista tai Ötzi-muumiolta. 

Egypti
Kurikan Korvenkävijät
Kauhajoen Kytöveikot
Parran Haltiat
Lakeuden Eräpartio

Etruskit
Lakeuden Kärpät
Tasangon Talvikit
Lakeuden Vartijat
Jurvan Saloveikot
Ilkan Partiolaiset
Maaningan Maahiset

Persia
Limingan Niittykärpät

Kierikki
Oulun Valppaat
Oulun Metsänkävijät

Triton

Triton on kreikkalaisten yksi jumalista, vähemmän tunnettu meren jumala, syvyyksien viestinviejä, jonka isä oli huomattavasti tunnetumpi merenjumala Poseidon.  Triton on usein kuvattu ihmisenä, jolla on kalan alavartalo, sekä kädessään simpukka, jolla hän voi vaikuttaa aaltoihin joko niitä nostavasti tai rauhoittavasti. 

Alaleirin aikakausi on lyhyehkö, mutta sitäkin mielenkiintoisempi ajanlaskun alun tienoilta Rooman raunioille 400-luvulle. Tähän ajanjaksoon sisältyvät kreikkalaisten lisäksi myös roomalaiset. Ideoita leirin rakentamiseen voi saada vaikkapa Asterixin ja Obelixin touhuja lukemalla. 

Ateena
Vihannin Vehkat
Tervastuli
Pohjan Ilves
Hanhikiven Kiertäjät
Merituuli

Sparta
Kelopojat
Putaan Vilkkaat

Rooma
Partiolippukunta Toimarit
Kiimingin Virkut
Oulunsalon Norret

Gallia
Haapaveden Salopartio
Sievin Samoojat
Suotarpojat
Viessojat
Nivalan Partio
Haapajärven Eräpartio

Arabia
Vaasan Partiotytöt
Vaasan Metsäveikot
Ahjopartio

Gloria

”Gloria in excelsis Deo” laulettiin jo varhaisina vuosina kristillisessä jumalanpalveluksessa. Gloria-osa kuuluu edelleen katolisen kirkon jumalanpalvelukseen. Gloria tarkoittaa kunniaa ja on levinnyt myös kristillisen maailman ulkopuolelle. Gloria on kansainvälinen etunimi ja onpa se saanut antaa nimensä myös hurrikaanille. 

Alaleirin aikakausi on keskiajalta (n.400-luvulta) aina teollistumiseen asti (1700-luvun alkupuolelle) ja aikakauteen mahtuu paljon. Euroopassa tänä ajanjaksona kristillisyydestä tuli valtauskonto, jota levitettiin mm. Ristiretkin. Lisäksi tähän aikakauteen kuuluvat Viikingit ja heidän retkensä Amerikkaan sekä myöhemmät 1500-luvun löytöretkeilijät kuten Kolumbus, Diaz ja Magalhaes, jotka laivoillaan kartoittivat maailman meriä. 

Inkat
Illinkiertäjät
Kokkopartio
Tervapartio
Pateniemen Polunpolkijat

Jamestown
Kuortaneen Kuismat
Kaustisen Kallionkoluajat
Tyrnävän Mustavarikset
Muhoksen Metsänkävijät
Vetelin Koskenkävijät

Mongolit
Pudasjärven Mesikämmenet
Kuusamon Tunturisiskot ja -veikot
Vainion Vesat
Laihian Eräpojat ja -tytöt
Vähänkyrön Eränkävijät
Vaasan Siniset Partiotytöt
Vaasan Siniset Partiopojat

Carcassonne
Markki-Partio
Härmän Tähystäjät
Ylihärmän Partiolaiset
Simpsiön Siskot
Simpsiön Karhut
Evipartio
Soinin Suopöllöt

Viikingit
Pohjolan Pirteät
Muuratpartio
Koskiveikot

Cyber

Tekoäly ja robotit tekevät tuloaan jo tänä päivänä, mutta mihin ne mahtavat vielä yltääkään tulevaisuudessa? Hallitseeko tekoäly joskus maailmaa vai vieläkö ihminen hallitsee tekoälyä omana renkinään? Todellinen tulevaisuuden ennustaja voi keksiä vaikka mitä alaleirin teemaan liittyen. 

Alaleirin aikakausi on jossain tulevaisuudessa, tätä ei ole tarkasti määritelty. Kenties jo 2100-luvulla ajetaan lentävillä autoilla ja teleportataan itsemme lomamatkalle Australiaan tai Etelä-Amerikkaan. 

Fotoni
Samposet
Perttelin Piketit
Pöytyän Pöllöt
Sammatin Solmut
Sipoon Hukat
Tuuspartio

Gluoni
Lohtajan Teiskuveljet
Vääräjoen Vartijat
Liungilan Eränkävijät
Himangan Nuotioveljet
Kokko-Pojat

Bosoni
Toho-Taivaltajat
Kannuksen Korvenkävijät
Halkokariset
Kälviän Metsäveikot

Hype
Pohjan Veikot

Halti

Tempuksen pienimmät asukkaat löytyvät perheleiristä Haltista. Alaleiri on saanut nimensä Suomen korkeimman tunturin mukaan ja aikakaudeksi heille valikoitui jääkausi. Tarun mukaan Haltin äijä eli jättiläisten heimon johtajana Lapin alueella. Haltin tyttären Mallan ja Saanan häiden aikaan ruotsalainen Pältsa, joka olisi myös halunnut naimisiin Mallan kanssa, tulee paikalle Jäämeren neitojen kanssa ja nämä saavat aikaan jäävyöryn, joka peittää kaiken. Vuosituhansia myöhemmin jää sulaa ja paljastaa jähmettyneet jättiläiset. Perheen pienimmät saattavat tunnistaa Haltin nimen myös tunnetusta tv-ohjelmasta.