Leirilippukuntien osallistujien tiedot Kuksassa

Leirilippukunnanjohtajat pääsevät nyt Kuksassa näkemään lippukuntansa osallistujien tiedot. Vain tietyt salassa pidettävät tiedot (esim. allergiat ja terveydentilaan liittyvät tiedot) on rajattu pois. Yhteyshenkilöt eivät näe tietoja tietosuojarajoituksien vuoksi.

Ensimmäisenä leirilippukunnanjohtajan pitää käydä hyväksymässä oma pesti seuraavasti: Oikeasta yläkulmasta oman nimen kohdalta valitaan siirry henkilön tietoihin. Sitten valitaan välilehti nimeltään Tapahtumat. Ihan sivun alalaidasta löytyy omat tapahtumapestit. Hyväksyminen löytyy oikeasta reunasta.

Kaikkien viiden (leirilippukunnanjohtajien, vaeltaja-, samoaja- ja tarpojaluotsien, seikkailija- ja sudenpentuikäkausivastaavien) pitää itse käydä hyväksymässä pesti omassa Kuksassa.

Kun pesti on hyväksytty, saa leirilippukuntalaisten ilmoittautumiset haettua Kuksassa seuraavasti:

  1. Valitse Kuksa-sivun vasemmasta laidasta tapahtumat (kalenterikuvake).
  2. Kirjoita tapahtuman nimeksi Tempus18, valitse järjestäjäksi kaikki, tarkista, että kohta Hae myös suurjuhlatapahtumat on valittu ja hae tietoja.
  3. Klikkaa PP Tempus18-piirileiri.
  4. Valitse välilehti Leirilippukuntailmoittautumiset.
  5. Kirjoita kohtaan leirilippukunnan nimi oman leirilippukuntasi nimi ja paina hae leirilippukuntailmoittautumiset.
  6. Sivulla näkyy nyt leirilippukunnan pestiläiset. Henkilöiden nimen edessä lukee leirilippukunnan nimi linkkimuodossa, klikkaa tuota linkkiä.
  7. Valitse välilehti jäsenet.
  8. Klikkaa tekstiä kaikki tiedot.
  9. Valitse kaikki tiedot ja paina hae tiedot.
  10. Hakutulostaulukon yläpuolella on pieni Excel-merkki, paina sitä.

Muista tietojen käsittelyssä tietosuoja: https://www.partio.fi/tietosuoja

Jos tietojen hakemisessa on ongelmia, niin olkaa yhteydessä tempus18@partio.fi.

Kansainvälisyys

Onko leirilippukunnassanne tarvetta englanninkieliselle materiaalille? Minkä ikäkauden osallistuja tarvitsee materiaalia englanniksi? Ilmoita marika.jokela@partio.fi 25.4. mennessä, jotta tiedämme varautua leirilippukuntanne tarpeisiin käännösten osalta.

Kansainvälinen kysyntä Tempukselle on ikävä kyllä kiviaikaista. Nykyaikaiset markkinointimenetelmät eivät tällä kertaa generoineet osallistujatulvaa ulkomailta. Yksi kansainvälinen vieras on kuitenkin tulossa, eli voimme todeta Tempuksen olevan kansainvälinen piirileiri!

Jälleenmyynnistä tietoa

Tempuksen jälleenmyynti avautuu kevään aikana. Ota sivu jo seurantaan, niin olet etujoukoissa, kun leirillä käytettävät tuotteet tulevat myyntiin lippukunnille. Myyntisivun löydät facebookista: Tempus18 jälleenmyynti

Leiriläisen kirje tulee kesäkuussa ja leiriläisen kirja jaetaan leirillä

Leiriläisen kirje kolahtaa osallistujien postilaatikkoon kesäkuun alussa. Mukana siinä on esimerkiksi varusteluettelo ja perustietoa leiristä. Leirilippukunnanjohtajien tulee huolehtia osallistujille tiedot esimerkiksi kuljetuksista ja johtajien yhteystiedot. Leiriläisen kirja jaetaan vasta leirillä osallistujille. Se tulee sähköisesti saataville leirin nettisivuille kesällä.

Leirilääkinnän terveiset

Jokaisen leirilippukunnan tulee nimetä johtajistostaan yksi ensiaputaitoinen leirilippukunnan ensiapuvastaavaksi. Ennen leiriä on hyvä tarkastaa lippukunnan ensiapulaukun sisältö ajan tasalle. Leirilippukunnalta vaadittava ensiapuvälineistö julkaistaan myöhemmin leirilippukunnan varusteluettelon yhteydessä.

Kokkolan ympäristö ja leirialue kuuluu puutiaisaivokuumevirusta (TBE) kantavien punkkien esiintymisalueeseen, 0,1-3,3 % punkeista on todettu kantavan TBE-virusta. Leirilääkintä suosittelee puutiaisaivokuumerokotteen ottamista ennen leiriä. Rokotetta on saatavilla Encepur ja Ticovac- kauppanimillä. Rokotteisiin kuuluu kolme tehosteannosta, joista ensimmäiset kaksi on ajallisesti mahdollista ottaa ennen leiriä antaen kuitenkin riittävän suojan tautia vastaan. Rokote ei anna suojaa Borrelia-bakteerin aiheuttamaa infektiota vastaan. Leirillä punkeilta voi suojautua pitkälahkeisilla housuilla sekä tekemällä päivittäin ”punkkitarkastuksen” ennen nukkumaanmenoa.

Leirialueella hätätilanteessa soitetaan numeroon 112. Leirialueen ja ohjelmalaaksojen laajuuden vuoksi suositellaan, että kaikki osallistujat lataisivat puhelimiinsa 112-mobiilisovelluksen, joka välittää soittajan tarkan sijainnin suoraan hätäkeskukseen.

P.S. leirilääkinnällä on edelleen pula lääkäreistä erityisesti alkuleiristä, ilmiantoja otetaan vastaan!

Lippukuntien Tempus18 -bussit

Jotta leirille saapumisaikataulu saataisiin mahdollisimman toimivaksi, keräämme lippukunnilta tiedot mahdollisista lippukuntien yhteisbusseista. Kysely koskee leirin aloituspäivää 22.7. ja päätöspäivää 29.7. Vastaathan huhtikuun loppuun mennessä.

Kyselyyn: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNLYRGDGJryxuphyLAYmtlaLwDkrqw8T7u_zm3E5KMQ4byOw/viewform?c=0&w=1

Alaleiri- ja leirilippukuntajaot /aikakaudet

Tempus18 jakautuu neljään alaleiriin ja perheleiriin. Jokaisella alaleirillä on oma aikakautensa. Alaleirit ovat nimeltään Ra, Triton, Gloria ja Cyber, sekä perheleiri Halti. Alaleirien asukkaat jakaantuvat alaleiristä riippuen neljään tai viiteen leirilippukuntaan, joiden nimet on valittu alaleirin aikakauden mukaisesti.  Tietoja alaleirien aikakausista ja alaleireihin kuuluvat lippukunnat löytyvät Tempuksen sivuilta http://tempus18.fi/lippukunnille/alaleirit/. Alaleirin aikakausi näkyy sen rakennelmissa mm. alaleirin keskuksessa, Mestassa ja alaleirin portissa sekä koristeluissa.

Leirilippukuntien teemojen apumateriaali

Alaleirien ja leirilippukuntien nimien julkistamisen jälkeen on leirilippukunnilla siis tiedossa, mitä Tempuksen teeman osaa he pääsevät panoksellaan rakentamaan. Leirilippukuntien toivotaan omalta osaltaan tuovan omaa teemaansa esiin omassa leirilippukunnassaan esimerkiksi rakennelmillaan ja pukeutumisellaan vaikkapa yhteisissä isoissa ohjelmissa tai alaleirin illassa. Näitä ei kuitenkaan tarvitse keksiä tyhjästä aivan itse, vaan toukokuun alkuun mennessä leirilippukunnat saavat tueksi apumateriaalia ja vinkkejä oman leirilippukuntansa teeman toteuttamiseen. Loppukädessä toteutuksesta vastuu ja vapaus on kuitenkin leirilippukunnilla itsellään, rohkeasti siis tutkimaan historiaa tai tulevaisuutta ja tekemään yhdessä Tempuksesta näyttävä kokemus!

Leirilippukunnan tarvikkeita

Leirilippukunnan varusteluettelo tulee toukokuun yhteyshenkilöpostiin.  Jokaisessa leirilippukunnassa tulee olla portti, varastoteltta/ -katos, kuivausteltta sekä katosrakennelma suojaksi sateelta ja helteeltä. Kaikki ruokailut tapahtuvat alaleirin katoksissa eli leirilippukuntiin ei tarvita omia ruokailukatoksia.

Tempuksella nukutaan tiiviisti, joten kannattaa suosia isoja telttoja esim. puolijoukkuetelttoja. Nyt kun leirilippukunnan henkilömäärä on tiedossa, on mahdollista aloittaa alustava telttakuntien suunnittelu, kuka majoittuu missäkin teltassa.

Leirilippukunnan pestikeskustelut

Huhti-toukokuu on vilkasta pestikeskustelujen aikaa. Alaleiripäälliköt käyvät pestikeskustelun yhdessä leirilippukunnanjohtajien kanssa, jotka puolestaan käyvät pestikeskustelun leirilippukuntansa ikäkausivastaavien kanssa. Pestikeskustelut tulee olla käytynä toukokuun loppuun mennessä, sillä ihmiset karkaavat pian kesälomilleen. Ikäkausivastaavat puolestaan käyvät keskustelut omien luotsiensa, sampojen ja akeloiden kanssa.

Turvallisesti yhdessä koulutus

Nyt on aika huolehtia, että leirilippukunnanjohtajat, luotsit, sammot ja akelat tutustuvat SP:n turvallisuusohjeisiin ja suorittavat Turvallisesti-yhdessä koulutuksen ennen leiriä.

Lippukunnat joutuvat kiinnittämään erityistä huomiota leirilippukuntapestissä olevien ei-vielä-partiolaisten kouluttautumiseen, koska he eivät pääse suorittamaan koulutusta Moodlessa. Heidän kanssaan kannattaa käydä läpi Turvallisesti yhdessä -ohje

https://lippukunta.partio.fi/sites/partio.fi/files/turvallisesti_yhdessa.pdf .

Ilmoittaudu rakennus- ja purkuleirille 15.5. mennessä!

Haluatko ottaa Tempuksesta kaiken irti? Lähde rakennus- ja/tai purkuleirille! Nämä on tarkoitettu samoajille ja sitä vanhemmille partiolaisille.

Rakennusleirillä voit olla eri pestissä kuin leirin aikana. Leiriä varten valmisteltavaa on paljon ja mielekästä tekemistä löytyy varmasti kaikille. Osallistuminen rakennusleirille on kaikille ilmaista. Luvassa on saunaa, ruokaa ja hyvää seuraa.

Ilmoittaudu Kuksassa viimeistään 15.5:

https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=20395

Ko-Gi-tapaaminen

Jälleen kutsutaan lintukansaa viettämään yhteinen hetki leirillä. Tempuksella tavataan perjantaina 27.7. kello 17.30. Tapaamispaikka varmistuu myöhemmin. Lintulaulun lisäksi tarkoitus on kahvitella ja vaihtaa ajankohtaiset kuulumiset sekä puuhata jotain pientä yhdessä.

Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksan kautta ja ilmoittautumislinkki ilmestyy leirin verkkosivuille huhtikuun aikana. Kerrothan ilmoittautuessasi mahdolliset ruokavaliorajoitteesi, niin osaamme varautua niihin tarjoilua miettiessä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 15.6. mennessä.

Leirillä olijoille tapaaminen on maksuton. Mikäli tulet leirille vain Ko-Gi-tapaamiseen, maksat leirin päiväkäynnin maksun 25€, jolla saat olla leirissä koko päivän! Päiväleiri-ilmoittautuminen tulee tehdä 15.5.2018 mennessä. Lisätietoa ilmoittautumisesta www.tempus18.fi

Partiokoulutusta Tempuksella

Tempuksella on mahdollista myös kouluttautua! Millaiselle koulutukselle teidän lippukunnassanne olisi tarvetta?  Tervetuloa partioon –kurssi*, luotsikoulutusta, johtokolmikko-kurssia… vai jotain muuta?

Kartoitamme parhaillaan leirille tulevien lippukuntien koulutustarpeita ja –toiveita. Kerro oman lippukuntasi toiveet suoraan leirin koulutusmestarille Satu Soppa Kivelälle, satu.kivela@partio.fi.

Tervetuloa partioon -kurssi

Leirillä järjestetään Tervetuloa partioon –kurssi. Kurssin kesto on n. 4 tuntia. Lisätietoja kurssin ajankohdasta ja paikasta on tulossa myöhemmin.

Suunnistuskisat

Pohjanmaan Partiolaisten suunnistusmestaruuskisat Tempuksella

Kilpailukutsu

Pohjanmaan Partiolaiset kutsuvat kaikki piirin partiolaiset suunnistusmestaruuskilpailuihin piirileiri Tempukselle lauantaina 28.7.2018.

Osanotto-oikeus

Kaikilla vuoden 2018 SP:n jäsenmaksun maksaneilla partiolaisilla. Piirin mestaruudesta kilpailevat vain Pohjanmaan Partiolaiset ry:n lippukuntien jäsenet.

Sarjat
D10 RR
D12 TR
D14
D16
D18
D20
D21
D35
H10 RR
H12 TR
H14
H16
H18
H20
H21
H35

Matkat keskimatkat.

Kilpailijan ikä lasketaan vuoden 2018 loppuun mennessä täytetyin vuosin.

Sarjat, viestikilpailu

Joukkueeseen kuuluu viisi kilpailijaa samasta leirilippukunnasta. Samasta leirilippukunnasta voi osallistua useampia joukkueita. Joukkueessa on oltava vähintään 2 tyttöä/naista.

Joukkueeseen kuuluu yksi jäsen viidestä ikäkaudesta. Sarjajako ei täysin vastaa SP:n ikäkausia, mutta ikäkausien ja sarjajaon vastaavuudet menevät alla olevan listan mukaan.

Kilpailija osallistuu samalla suorituksella sekä yksilökilpailuun että viestiin. Joukkueen kokonaisaika lasketaan yksilökilpailuun osallistuneiden ajoista.

Ikäkausi Sarja

Sudenpentu/Seikkailija H/D 10-12
Tarpoja H/D 14
Samoaja H/D 16
Vaeltaja H/D 18-20
Aikuinen H/D 21-35

Kartta ja maasto

Kartan mittakaava 1:10 000, käyräväli 2,5 m, vuodelta 2013. Karttaa on päivitetty tänä vuonna. Maasto on hyväkulkuinen ja runsaspolkuinen.

Leimaus

Elektroninen emit-leimaus kaikissa sarjoissa. Järjestäjä toivoo, että kilpailijat käyttävät omia leimauskorttejaan, mikäli mahdollista. Järjestäjä kuitenkin varaa kilpailijoille lainaemit-kortteja.

Lähdöt

Lähdöt tapahtuvat liukuvasti iltarastityyliin myöhemmin ilmoitettavaan aikaan. Ohjeistus lähtöön leiripaikalta. Ennen lähtöön siirtymistä tulee ilmoittautua lähtöpaikalla.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen ennen leiriä Kuksan kautta 8.7. mennessä.

Myös leirin aikana voi ilmoittautua leiritoimistoon sen aukioloaikoina perjantaihin 27.7. klo 18 mennessä.

Ilmoittautumisessa on mainittava: sarja, kilpailijan / viestijoukkueen nimi, lippukunta, syntymävuosi ja mahdollinen emit-numero. Viestijoukkueen tarkistettu kokoonpano tulee ilmoittaa 27.7. klo 18 mennessä leiritoimistoon.

Lisätietoja

Suunnistuskilpailu järjestetään leirialueen ulkopuolella, matkaa kisapaikalle on reilut puoli kilometriä leiriportilta.

Kilpailuun osallistuminen ei vaadi leirimaksun maksamista tai muuta osallistumista leirille. Myöskään erillistä osallistumismaksua ei tarvitse maksaa.

Kilpailun johtaja Mika Laurila p. 040-7563028, mika.laurila@partio.fi

Tervetuloa suunnistamaan Tempukselle!

Leirilippukuntien ryhmä Facebookissa

Leirilippukuntien johtajistolle on oma ryhmä Facebookissa. Siellä voi kysellä, kommentoida tai vaikka fiilistellä leiriä!

Ryhmä löytyy nimellä Tempus18 Leirilippukunnat tai osoitteella

https://www.facebook.com/groups/193537787854688/