TEKIJÖIDEN JÄLKI-ILMOITTAUTUMINEN

Leirin ilmoittautumislinkki avautuu tekijöiden ilmoittautumista varten 20.3.2018. Se on mahdollista 15.5. saakka. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista vain täysi-ikäisille pestiläisille. Jälki-ilmoittautujat maksavat normaalin leirimaksun. Lisätietoja: http://tempus18.fi/leirilaiselle/ilmoittautumisohjeet/

LIPPUKUNTIEN LASKUTUS

Tempuksen leirimaksut laskutetaan lippukunnilta keskitetysti piirin toimesta. Laskut lähtevät lippukuntiin aikaisintaan viikolla 16. EVP:t piiri laskuttaa suoraan, eikä lippukunnan kautta.
Laskutukseen liittyvissä asioissa käänny piirin toiminnanjohtajan puoleen (marko.miesmaa@partio.fi).

MITEN OTTAA EVP:T JA PERHEET MUKAAN LLPK:N TOIMINTAAN

Lippukunnat tulevat lähiaikoina saamaan tiedot heidän mukaansa tulevista Ei-Vielä-Partiolaisista.

Ennen leiriä

Leirilippukuntaan tuleville aikuisille ja vaeltajille kannattaa luoda oma WhatsApp-ryhmä. Ryhmässä kukin voi esittäytyä ja kertoa oman leiripestinsä.
Ennen leiriä on suositeltavaa pitää vähintään yksi info-ilta, jossa käydään läpi leirin perusarki. EVP:t tarvitsevat partiolaisia tarkempaa asioiden avaamista, esim. Haikki ei todennäköisesti ole tuttu käsite. Info-illan päätteeksi kannattaa varata keskusteluaikaa EVP:iden kanssa.
Jokaisen johtajan ja aikuisen tulee ennen leiriä suorittaa Turvallisesti yhdessä koulutus. EPV:ille asia on hyvä ohjata vielä muita tarkemmin. Jos mahdollista kannattaa lippukunnan EVP:ille järjestää myös Tervetuloa partioon –koulutus.

Leirillä

Leiriarkeen liittyy paljon Ei-Vielä-Partiolaisille uusia asioita. Heitä kannattaa rohkaista kysymään kaikkia vähänkin mietityttäviä asioita. Partiokielikin sisältää paljon sanoja ja lyhenteitä, jotka ovat partion ulkopuoliselle tuntemattomia.

Leirin jälkeen

Jo leirillä kannattaa keskustella Ei-Vielä-Partiolaisten kanssa lippukunnan toimintaan osallistumisesta leirin jälkeen. EVP:t kutsutaan leirin muistelutapahtumaan, jonka päivämäärä on hyvä sopia jo leirillä. Johtajaikäiset EVP:t kannattaa kutsua syksyn ensimmäiseen johtajiston tapaamiseen. Ryhmien seuraavan kauden kokoontumisajat ja –paikat kannattaa lähettää EVP:ille. Kannattaa kurkata myös SP:n materiaalipankin EVP-anti https://img.materialbank.net/NiboWEB/partioscout/showCartPublicContent.do?uuid=10123313&random=131925&lang=fi

RAKENNUS- JA PURKULEIRI

19.-21.7. Haluatko ottaa Tempuksesta kaiken irti? Lähde rakennusleirille!
Se on tarkoitettu samoajille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Rakennusleirillä voit olla eri pestissä kuin leirin aikana. Leiriä varten valmisteltavaa on paljon ja mielekästä tekemistä löytyy varmasti kaikille. Osallistuminen rakennusleirille on kaikille ilmaista.

29.-30.7. Haluatko jäädä Vattajalle fiilistelemään leiriä? Osallistu purkuleirille!
Se on tarkoitettu samoajille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Purkuleiri alkaa leiriläisten poistuttua. Siellä puretaan leirin rakennelmat ja mukavaa tekemistä löytyy kaikille. Osallistuminen purkuleirille on kaikille ilmaista.

Luvassa saunaa, ruokaa ja hyvää seuraa. Ilmoittautuminen 16.5 mennessä rakennus ja purkuleirille.

TÄRPPEJÄ OHJELMASTA

  • Ohjelma on jaettu viiteen laaksoon: Maa, Vesi, Tuli, Ilma ja Metsä. Laaksoissa on omaa ohjelmaa sudenpennuille, seikkailijoille, tarpojille ja samoajille. Ohjelmassa on otettu huomioon eri aikakaudet leirin teeman mukaisesti.
  • Maalaakso: Seikkailua läpi aikakausien yhdessä ystävien kanssa! Hauskaa tekemistä, sopivan kokoisia haasteita ja uusia juttuja kaikille ikäkausille kauniissa leirimaastossamme.
  • Vesilaakso: ”Ohoi!” Kohti uutta maailmaa. Vesiluonnon tutkimista ja seikkailua vesillä. Varaudu kastumaan! Muistathan turvallisuuden vesillä liikkuessa. Terveisin, Löytöretkeilijät vesilaaksosta.
  • Tulilaakso: Tulilaakso on leirin kuumin paikka! Laaksossa tehdään tulella mielenkiintoisia ja herkullisia juttuja.
  • Ilmalaakso: Ilmalaaksossa leiriläiset oppivat ilmastonmuutoksen vaikutuksista sekä pääsevät purkamaan energiaansa ilmailuaiheisissa toimintapisteissä.
  • Metsälaakso: Jokaisen alaleirin kolme keskimmäistä ikäkautta käy ohjelmakarttaan merkityllä vuorolla seikkailemassa lähes vuorokauden mittaisen matkan metsäisessä aikarepeämässä. Näistä kaksi vanhinta yöpyvät Suomen ehkä kauneimman hiekkarannan läheisyydessä ja pääsevät kokemaan elämysrikkaan iltanuotion sekä toivottavasti myös auringonlaskun pilvettömältä taivaalta.
  • Tempuksella on omaa ”K-18” ohjelmaa myös vaeltajille ja aikuisille. Vaeltajat pääsevät leirin aikana osallistumaan vain vaeltaja ikäisille suunnatuille irtiotoille. Irtiottojen tehtävänä on saada vaeltaja irtaantumaan omasta pestistään ja pitämään partiokivaa oman ikäkauden kesken. Aikuisille on tarjolla aatehotelli johon voi tulla istumaan, puuhastelemaan, keskustelemaan tai vaikka vain rauhoittumaan ilman lasten läsnäoloa.

LEIRITUOTTEET

Leirituotteet ovat ostettavissa nyt! Tempus18:lla on oma leirituotekauppa, josta voit tilata leirituotteet jo etukäteen. Kiinnostaisiko esimerkiksi huppari tai t-paita
Tempus18-logolla? Valikoima on laaja ja jokaiselle löytyy varmasti jotain mieluista! Lue lisää:
http://tempus18.fi/leirilaiselle/leirituotekauppa/

LIPPUKUNTIEN VIP-VIERASTOIVEET

Leirillä on kutsuvierastilaisuus, jonne lippukunnat voivat ehdottaa omia yhteistyökumppaneitaan kutsuttaviksi. Mikäli lippukunnallanne on sidosryhmiä, jotka haluaisitte kutsua leirille kutsuvieraaksi, niin laita heidän yhteystietonsa perusteluineen viestintäjohtajille (laura.kalaoja@partio.fi ja satu.salo-jouppila@partio.fi). Leirin kutsuvieraiden määrä on rajattu, joten pidätämme oikeuden olla kutsumatta kaikkia ehdotettuja.

VESILAAKSO ETSII VÄLINEISTÖÄ!

Enemmän aikaa vesillä, vähemmän jonotusta? Jos tämä kuulostaa hyvältä ja lippukunnallasi tai taustayhteisölläsi on kanootteja, kajakkeja, sup-lautoja, kumivenettä, pelastusliivejä, meloja tai muita vesikulkuneuvoja niin otamme vesilaaksossa nämä ilolla vastaan. Yhteydenotot heini.nissinen@partio.fi ja elina.kinnunen1@partio.fi