Tempus18- piirileirille kokoonnutaan 22.-29.7.2018 Vattajalle Kokkolaan. Sudenpentujen leiri on 26.-29.7.2018. Jaathan tietoa Tempus18:sta lippukunnassasi!

Ilmoittaudu Tempukselle helmikuun loppuun mennessä!

Vielä ehtii ilmoittautua Tempukselle! Mukaan voivat ilmoittautua sekä partiolaiset että ei-vielä-partiolaiset. Helmikuun ajan leirimaksu on 185 euroa pitkältä leiriltä ja 100 euroa lyhyeltä leiriltä. Tekijöiden eli vaeltajien ja sitä vanhempien on mahdollista ilmoittautua myös yksittäisiksi päiviksi. Päiväleirimaksu on 25 euroa. Yhden päivän päiväleirimaksulla voit saapua leirialueelle klo 9.00 ja alueelta pitää poistua ennen iltapalaa.

Tsekkaa ilmoittautumisohjeet ja lähetä oma ilmoittautumisesi
http://tempus18.fi/leirilaiselle/ilmoittautumisohjeet/

Leirilippukunnanjohtajien ilmoittaminen

Leirilippukunnanjohtajat tulee olla ilmoitettuna Kuksan leirilippukuntailmoittautumiseen helmikuun loppuun mennessä. Ilmoittamisen tekee lippukunnan Tempus18-yhteyshenkilö. Samalla on hyvä ilmoittaa myös muut leirilippukunnan pesteissä olevat. Kuvalliset ohjeet löytyvät osoitteesta http://bit.ly/tempuskuksaohje.

Jos lippukuntakaveritoive on jäänyt ilmoittamatta, voi sen tehdä samassa paikassa. AAA testilippukunnan paikalle vaihdetaan toivottu lippukunta/lippukunnat. Lopussa pitää muistaa käydä painamassa ”Tallenna”.

siistejä pestejä on tarjolla

Tempuksen timanttinen tekijätiimi etsii täydennystä. Tarjolla on toinen toistaan mielenkiintoisempia pestejä mestaritasolta tekijätasolle. Nämä viedään käsistä, toimi siis nopeasti:  http://tempus18.fi/tekijalle/avoimet-pestit/

Miten leirilippukunnan arkea helpotetaan

Leirilippukunnanjohtajille on annettu kymmenen lupausta heidän jaksamisensa
tukemiseksi. Myös muiden leirilippukunnan pestiläisten jaksamisesta huolehtiminen on tärkeää. Leirilippukunnan johtajat huolehtivat, että kaikki saavat välillä hengähdystaukoja ja mahdollisuuksia osallistua aikuisten ohjelmaan. Tämän tukemiseksi on sovittu, että jokainen leirilippukunnassa asuva samoaja ja leiripestiläinen tekee leirin aikana kolmen tunnin palvelutehtävän omaan leirilippukuntaansa. Tehtävä voi olla kestoltaan 1x kolme tuntia, 6 x puoli tuntia tai muulla tavoin jaettu kolmetuntinen.
Leiripestiläinen voi esimerkiksi valvoa illalla leirilippukunnassa ja mahdollistaa
näin leirilippukunnan pestiläisille pääsyn johtajakahvilaan. Vastaavasti leirilippukunnan pesteihin ei kannata sitoa ylimääräisiä johtajia, jotta leiripesteihinkin riittää tekijöitä.

Saavutettavuus

Tempuksella tavoitteena on, että jokaisella olisi mahdollisuus osallistua leirille. Yhdestä alaleiristä suunnitellaan fyysisesti esteetöntä, jotta myös henkilöt, joilla on liikkumisessa haasteita / apuvälineitä, voisivat osallistua leirille. Saavutettavuus pyritään mahdollisuuksien mukaan ottamaan huomioon ohjelmissa ja muussa leirielämässä. Näistä ym. erityisistä tarpeista tulee ilmoittaa ilmoittautumislomakkeessa tai lähettää sähköpostia piirin työntekijälle Riitta Kivivasaralle (riitta.kivivasara@partio.fi).

Samoajien pestit

Samoajien leiriohjelma koostuu ohjelmalaaksoihin osallistumisesta ja kahdesta puolen päivän mittaisesta pestistä. Samoajille lähetetään maaliskuun aikana näihin pesteihin liittyen kysely, jonka vastaukset otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon pestejä täytettäessä. Samoajat saavat tietää pestinsä ja pestiajankohdan ennen leirin alkua.

Lisäksi jokainen samoaja ja tekee leirin aikana kolmen tunnin palvelutehtävän omaan leirilippukuntaansa. Tehtävä voi olla kestoltaan 1x kolme tuntia, 6 x puoli tuntia tai muulla tavoin jaettu kolmetuntinen.

Sykähdys

Sykähdyksessä Lapualla leirilippukunnanjohtajat saavat koulutusta omaan pestiinsä. Tänne kannattaa siis ehdottomasti lähteä! Leirilippukunnanjohtajat pääsevät Lapualla mm. osallistumaan leirin valmisteluun ja he saavat tukea sharepointin käytössä. Mukaan kannattaa varata oma tietokone tai tabletti.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Sykähdykseen:
http://pohjanmaa.partio.fi/sykahdys

Lippukunnan jäsenten ilmoittautumiset Kuksassa

Näin näet lippukuntalaisten ilmoittautumiset Kuksassa:

  1. Kirjaudu Kuksaan
  2. Avaa Raportit-välilehti
  3. Valitse Jäsenten osallistumiset organisaation ulkopuolisiin tapahtumiin
  4. Syötä tapahtuman alkamispäivämääräksi 22.07.2018
  5. Valitse tarvittaessa oma lippukuntasi Valitse lippukunta –valikosta
  6. Paina Hae osallistujat

Voit myös ladata osallistujalistan Excel-tiedostona

Evp:t

Joukko ei- vielä- partiolaisia ei ole ilmoittanut leirilippukuntaa, jossa ovat majoittumassa. Asia on selvityksessä. Lippukunnat tulevat saamaan
heillä majoittuvien ei-vielä-partiolaisten nimet ja ikäkaudet mahdollisimman pian.

Leirillä järjestetään myös Tervetuloa partioon –kurssi, joka on erityisesti suunnattu ei-vielä-partiolaisille. Kurssin ajankohdasta leirillä ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin.

Tukea leirimaksuun

Tempuksella on oma stipendirahasto, josta voidaan myöntää leirimaksutukea lapsille, nuorille ja perheille taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Leiristipendin suuruus riippuu kokoon saatavasta yhteispotista, ja hakijoiden määrästä. Mikäli leirimaksutuki myönnetään, jää hakijalle kuitenkin maksettavaksi pieni omavastuuosuus, sudenpennuilla 40€, ja muilla 60€. Huomioi, ettei leirimaksutuki välttämättä kata omavastuuosuuden ja leirimaksun erotusta kokonaan, vaan sinulle jää vielä maksettavaa. Mikäli haet avustusta Tempuksen omasta stipendirahastosta, ja omavastuuosuus jää sinulle liian suureksi, saat peruuttaa osallistumisesi maaliskuun loppuun mennessä ilman kuluja. Avustuspäätökset ilmoitetaan hakijoille helmikuun puoliväliin mennessä. Lippukunta laskuttaa jäljelle jäävän osuuden.

Lisätietoja stipendeistä leirimaksuun:
http://tempus18.fi/leirilaiselle/osallistumismaksu/

Leirivierailu

Tempuksella tullaan mahdollisuuksien mukaan järjestämään leirivierailupäivä. Mikäli vierailu pystytään resurssien puitteissa toteuttamaan, niin siihen ostetaan etukäteen liput. Lippuja tulisi olemaan rajattu määrä. Vierailun ajankohta tulisi olemaan perjantaiaamupäivä 27.7. ja se kestäisi kolme tuntia.