Sait juuri sähköpostiisi postia kaikkien aikojen piirileiriin liittyen. Tempus18-piirileirille kokoonnutaan 22.-29.7.2018 Vattajalle Kokkolaan. Sudenpentujen leiri on 26.-29.7.2018. Jaathan tietoa Tempus18:sta lippukunnassasi. Ilmoittautuminen alkaa jo pian 1.12!

Tästä eteenpäin Tempus18-postit menevät ilmoitetuille yhteyshenkilöille sekä niiden lippukuntien lippukunnanjohtajille, joilla ei ole vielä yhteyshenkilöä. Yhteyshenkilön voi vielä ilmoittaa! Ohjeet Tempuksen nettisivuilla http://tempus18.fi/lippukunnille/yhteyshenkilo/

Tempuksen perheleiri

Tempukselle rakentuu myös perheleiri, jotta piirileirille osallistuminen on mahdollista aivan kaikille perheen lasten iästä riippumatta, perheleirissä majoitutaan omassa perheleirille varatussa perheleirialueessa, ei siis leirilippukunnissa. Perheleiri toimiii myös sudari-ikäisten leiripaikkana ennen varsinaista heidän omaa leiriaikaa, jos muu perhe osallistuu perheleirille ennen sudarileirin alkamisajankohtaa.

Perheleirin mahdollisuus kannattaa myös huomioida kun etsitään leirilippukunnan pesteihin tekijöitä. Perheleirissä perhekunnan toinen aikuinen toimii leirin työtehtävissä, ja toinen aikuinen viettää leiripäiviä lasten kanssa. Perhekunta on kahden aikuisen ja lasten muodostaman ryhmä, ei siis välttämättä oikea perhe. Perhekunnan aikuisista toinen voi hoitaa koko leirin pestiä, tai aikuiset voivat vuorotella pestinhoidossa mikäli se on pestin puitteissa mahdollista.

Perheleiri pyritään rakentamaan niin että pientenkin lasten kanssa majoittuminen ja arjen toiminnot onnistuvat leiriolosuhteissa vaivattomasti. Perheleirillä on mm. oma aidattu leikkialue. Perheleiriläisille järjestetään joka päivä jotain omaa ohjelmaa, ja perheleiriläisillä on mahdollisuus osallistua myös leirin muuhun ohjelmatarjontaan. Perheleirin omana ohjelmana on erilaisia askartelu-, musiikki-, kädentaito-, leikki- ym.tuokioita.  Kokopäiväistä päiväkotia perheleirissä ei järjestetä, mutta lyhyempiä hoitohetkiä on tarkoitus toteuttaa, jotta vanhemmat pääsevät huoltamaan myös itsensä välillä kaikessa rauhassa.

Ilmoittautumisohjeet ja –ehdot, sekä kesätyötakuu

Ilmoittautumisohjeet:

Lippukunnat määrittelevät, mihin ikäkauteen ohjeistavat jäsenensä ilmoittautumaan leirille (esimerkiksi seuraavaan ikäkauteen siirtymävaiheissa olevat). Lippukuntien on ohjeistettava huoltajia huolellisesti, jotta he ilmoittavat partiolaisensa oikeaan ikäkauteen leirille.

  • Kaikkien aikojen piirileiri Tempus18:sta ilmoittaudutaan jäsenrekisteri Kuksan kautta.
  • Ilmoittautuminen tapahtuu 1.12.2017-28.2.2018 välisenä aikana.
  • Ennen ilmoittautumista tarkista, että Kuksassa näkyvät tietosi ovat oikein.
  • Alle 18- vuotiaan partiolaisen ilmoittajan tulee olla Kuksaan merkitty huoltaja.
  • Ei-partiolaisen on ilmoitettava huoltajansa tiedot ilmoittautumislomakkeessa.
  • Ilmoittautumalla tapahtumaan sitoudut käyttäytymään leirillä partiomaisesti sekä annat luvan video- ja valokuvaamiseesi leirin aikana. Materiaalia voidaan käyttää partion omissa julkaisuissa, sosiaalisessa mediassa, esitteissä ja internet-sivuilla sekä yleisissä tiedotusvälineissä.
  • Turvallisesti yhdessä –verkkokoulutus on pakollinen koulutus kaikille täysi-ikäisille osallistujille sekä ryhmänvetäjille iästä riippumatta. Muistathan suorittaa koulutuksen hyvissä ajoin ennen Tempus18: a.
  • Jotta voimme pyrkiä mahdollisimman esteettömään tapahtumaan, osallistujien pitää olla omatoimisia ja olla yhteydessä piiritoimistolle (puh. 044 716 9303) ja kertoa mahdollisista osallistumisten esteistä. Mitä aiemmin esteettömyyteen vaikuttavista asioista kerrotaan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä ne pystytään ottamaan huomioon. Esteettömyys ei tarkoita vain liikuntarajoitteisuutta.
Piirin perumisehdot:

Viimeisen ilmoittautumispäivän päätyttyä ilmoittautuminen piirin tapahtumiin on sitova. Sairastumistapauksissa tai erityisen perustellusta syystä tapahtuman voi perua ennen tapahtumaa. Heti kun tiedät mahdollisesta esteestä osallistua tapahtumaan, ole pikimmiten yhteydessä Tempus18 projektityöntekijään. Jos osallistuja peruu ilmoittautumisensa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen, on lippukunnalla oikeus asettaa toinen osallistuja tilalle.

Tieto osallistujan vaihdosta on tultava piiritoimistoon projektityöntekijälle viimeistään 1 kk ennen tapahtumaa. Tieto on lähetettävä edellä mainitun projektityöntekijän lisäksi leiritoimistolle. Mikäli leiripaikkaa on jonottamassa osallistujia, menee peruutuspaikka jonossa ensimmäisenä olevalle. Korvausta perittyyn leirimaksuun voi hakea partiovakuutuksesta.

Kesätyötakuu:

Piirileiri Tempus18:sta on käytössä kesätyö- ja lomatakuu. Mikäli piirileirille ilmoittautunut henkilö ei töiden vuoksi voikaan osallistua leirille, voi hän perua ilmoittautumisensa 31.5.2018 ja maksettu leirimaksu palautetaan.

Kesätyö- ja lomatakuu koskee kaikkia Tempus18:sta pestattuja henkilöitä. Syitä takuun käyttämiselle ovat kesätyöt, loman sijoittuminen muuhun kuin leirinajankohtaan tai työttömän työnsaanti tavallisen perumisajan (28.2.2018) jälkeen. Takuun käyttämisestä on ilmoitettava Tempus18 esimiehelle, oman lippukunnan Tempus18- yhteyshenkilölle sekä piirin Tempus18 projektityöntekijälle mahdollisimman pian.

Tukea Tempuksen markkinointiin lippukunnissa

Tietäähän teidän lippukunnassa jo kaikki kaikkien aikojen piirileiristä? Joulun alla on erilaisia tapahtumia, kuten lupauksenantotilaisuuksia ja joulujuhlia, mitkä ovat hyviä tilaisuuksia kertoa ensi kesän kohokohdasta partiolaisille ja heidän perheilleen. Voitte halutessanne järjestää myös erillisen vanhempainillan, jossa kerrotte leiristä. Mikäli Kuksan kanssa tuntuu olevan hankaluuksia, niin voitte esimerkiksi järjestää ilmoittautumisklinikan, jossa voi johtajien avustuksella ilmoittautua leirille.

Seuraa Lippukunnille-osiota (linkki: http://tempus18.fi/lippukunnille/) Tempuksen sivuilla, niin saat uusimmat markkinointimateriaalit käyttöösi! Sinne tulee marraskuun puoleenväliin mennessä Powerpoint-esitys ja kuvia lippukunnan some-kanaviin jaettavaksi. Sivuilta löytää ilmoittautumisen alkaessa ohjeita ilmoittautumiseen ja usein kysytyt kysymykset.

Vuoden viimeiseen Pohjan Puhuriin tulee neljä sivua leirifiiliksen nostattajaa ja tietoa ilmoittautumisesta. Tästä kannattaa myös vinkata vanhemmille, kun etsivät esimerkiksi apuja ilmoittautumiseen!

Retkellä tai kololla Tempus18-tunnelmaan!

Retkellä tai vaikka koloilloissa voi jo nyt päästä ennakkopaketin aktiviteettien avulla Tempus18-tunnelmiin (Linkki: http:/tempus18.fi/lippukunnille/retkella-tempus18-tunnelmaan/). Tutustu ja nappaa parhaat vinkit jokaiselle ikäkaudelle! Ennakkopaketti ja Tempus18-juliste tulevat yhteyshenkilöille sähköisten versioiden lisäksi myös paperipostilla joulukuun aikana.

Muistutuksena leirilippukuntien muodostamisesta ja –toiveista

Lippukunnilla on mahdollisuus esittää toiveensa lippukunnista, joiden kanssa haluaisivat muodostaa yhteisen leirilippukunnan. Leirilippukuntia lähdetään rakentamaan näiden toiveiden pohjalta. Lippukunnan Tempus18-yhteyshenkilö kirjaa toiveen Kuksan leirilippukuntailmoittautumiseen. Tarkemmat ohjeet löytyvät syyskuun Tempus18-postista:
http://tempus18.fi/lippukunnille/tempus18-postit/
Jos jokin asia mietityttää, ole yhteydessä osallistujajohtajiin Jossuun tai Kataan.