Tempus18-posti – Lokakuu 2017

Jakelu: Kuksaan merkityille lippukunnanjohtajille, ohjelmajohtajille ja
pestijohtajille.
Sait juuri sähköpostiisi postia kaikkien aikojen piirileiriin liittyen. Tempus18- piirileirille kokoonnutaan 22.-29.7.2018 Vattajalle Kokkolaan. Sudenpentujen leirion 26.-29.7.2018. Jaathan tietoa Tempus18:sta lippukunnassasi!

Tempus18-nettisivut
Tempus18:n nettisivut on julkaistu! Tutustu tarkemmin www.tempus18.fi

Leirilippukuntien muodostaminen, -toiveet
Leirilippukunnat muodostetaan ilmoittautumisen päätyttyä. Lippukunnat voivat esittää toiveita samaan leirilippukuntaan tulevista lippukunnista lippukuntailmoittautumisessa (tarkempi ohjeistus löytyy syyskuun Tempus18 –postissa tai nettisivuilta: http://tempus18.fi/lippukunnille/lippukuntailmoittautuminen/).

Muistattehan, että leirillä on myös perheleiri. Perheleiristä tulee tarkempaa tietoa marraskuun Tempus18 –postissa.

Leirilippukunnan muut pestit
Akelan/sampon/luotsin pestikuvaus 
Lippukunnat valitsevat akelat, sammot ja luotsit. Tässä pestikuvauksessa heistä käytetään yhteisnimitystä luotsi. Pestikeskustelut heidän kanssaan käy leirilippukunnanjohtaja.
Vaatimukset
– vähintään 18 vuoden ikä
– kokemusta johtamisesta
– Tuntee Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeet + Turvallisesti yhdessä -koulutus on käyty
Tehtävät
Ennen leiriä:

–      sampo: http://partio-ohjelma.fi/partiokasvatus/seikkailijat/#2

–      tarpojat: http://partio-ohjelma.fi/partiokasvatus/tarpojat/#3

–      samoajat: http://partio-ohjelma.fi/partiokasvatus/samoajat/#2

–      vaeltajat: http://partio-ohjelma.fi/partiokasvatus/vaeltajat/#2

 • Puhaltaa omalta osaltaan Tempus18 –innostusta lippukuntaansa.

Leirillä:

 • Johtaa omaa ikäkausiryhmäänsä.
 • Tukee ja kannustaa leiriläistä.
 • On leiriläiselle turvallinen aikuinen, jonka puoleen voi kääntyä asiassa kuin asiassa.
 • Toimii yhteistyössä leirilippukuntansa muiden saman ikäkauden luotsien kanssa.
 • Toimii yhteistyössä leirilippukunnanjohtajan ja alaleirinsä luotsimestarin kanssa.
 • Huolehtii, että leiriläinen on selvillä leiripäivän ohjelmasta.
 • Kulkee ryhmänsä (akelat, sampot ja tarpojaluotsit ) kanssa laaksoihin ja sieltä pois. Akelat osallistuvat laakson ohjelmiin, seikkailija – ja tarpojaluotsit osallistuvat kunkin laakson tarpeen mukaan.
 • Osallistuu ikäkauden luotsipalavereihin.
 • Pitää huolta päivän aikatauluissa pysymisestä.
 • Huolehtii yhdessä muiden johtajien kanssa leirilippukuntalaistensa onnistuneesta leirikokemuksesta.
 • Pyytää tarvittaessa Sepon tukea arjen tilanteisiin, esim. kiusaamistapauksissa.

Leirimaksut

Leiriaika on sunnuntaista 22.7.2018 sunnuntaihin 29.7.2018 seikkailijoille, tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille.  Sudenpentujen leiri on torstaita 26.7. sunnuntaihin 29.7.2018
Early Birdinä maksat vähemmän! Early Bird hinnat ovat voimassa 1.12.2017-31.1.2018. Pitkän leirin hinta on tällöin 165 euroa ja lyhyen (sudenpentujen leiri) 85 euroa.
Normaali ilmoittautumisaika on voimassa 1.-28.2.2018 jolloin leirimaksu on 185 euroa pitkältä ja 100 euroa lyhyeltä leiriltä.

Tekijöiden eli vaeltajien ja sitä vanhempien on mahdollista ilmoittautua myös yksittäisiksi päiviksi. Päiväleirimaksu on 25 euroa.

Perheen toisesta alle 18-vuotiaasta (22.7.2000-31.12.2010 syntyneestä) saa sisarusalennuksen leirimaksuun, joka on 10 euroa.  Perheleiriläisistä alle kaksi vuotiaat (syntynyt 2016-2018) pääsevät ilmaiseksi ja 3-vuotiaasta partioikään (syntynyt 2011-2015) alennus leirimaksusta on 50 %.

KV ja EVP hinnat ovat samat kuin kaikilla muillakin.

Kutsukaa kansainväliset kaverit

Tempukselle ovat erittäin tervetulleita myös kansainväliset vieraat. Kutsukaa siis ihmeessä mukaan Roihukaverit, Tuiskutoverit ja kaikki muut partiotutut ulkomailta! Sunnuntaina 8.10. on julkaistu mainos kv-vieraille Tempuksen facebooksivuilla. Jakakaa tätä eteenpäin somessa, jotta mahdollisimman moni ulkomaalainen partiolainen löytää Tempuksen!  Vinkkaa kavereille myös Tempuksen englanninkieliset nettisivut Lisätietoja voi kysellä marika.jokela@partio.fi.

EVP:t mukaan

Leirille voi kutsua mukaan myös ne kaverit, jotka eivät ole vielä partiolaisia. Hinta on sama kuin partiolaisille.

Esteettömyys

Tempuksen suunnittelussa on alusta asti kiinnitetty huomioita erityistä tukea tarvitsevien leirikokemukseen. Yhteen alaleiriin rakennetaan mahdollisimman esteettömät tilaratkaisut. Esimerkiksi ruokakatoksen sijainnissa ja tilavuudessa kiinnitetään huomiota pyörätuolilla liikkumiseen.  Myöskin välimatkat tästä alaleiristä leirin päivittäisiin toiminta-alueisiin pyritään saamaan mahdollisimman lyhyiksi.  Sisupartiolaisille ei ole tulossa omaa ohjelmaa vaan kaikki leiriläiset pääsevät kokemaan leirin yhdessä. Ohjelmaan toteutetaan vaihtoehtoisia ratkaisuja mukautettua ohjelmaa tarvitseville. Leirilippukuntien johtajat pääsevät vaikuttamaan leirin suunnitteluun ja voivat tuoda esiin oman lippukuntansa erityistä tukea tarvitsevien tarpeet leirin tekijöille.

Leirilippukunnanjohtajille partio.fi-osoite ja pääsy Sharepointiin

Leirilippukunnajohtajat ovat Tempuksella mestaritason pestissä. He pääsevät Sharepointiin katsomaan leirin suunnitelmia. Leirilippukunnanjohtajat myös saavat partio.fi-osoitteen käyttöönsä leirin ajaksi. Sähköpostin ja oikeudet Sharepointiin he saavat täyttämällä lomakkeen osoitteessa bit.ly/uusipesti

Osa-alueeksi täytetään osallistujat, pestin tasoksi mestaritason pesti. Pestin kuvausta ei tarvitse täyttää. Lomakkeen lähettämisen jälkeen leirilippukunnanjohtajat saavat sähköpostia, jossa on ohjeet, miten he pääsevät Sharepointiin piirileirin työtilaan. Tässä saattaa kestää pari viikkoa.

Kuksaan huoltajan lisääminen

Partiolaisen huoltajan voi Kuksaan lisätä lippukunnanjohtaja, jäsenreksiterinhoitaja tai ikäkausien luotsit. Tempus18 yhteyshenkilöllä ei ole tätä mahdollisuutta. Huoltajan lisäämistä varten tarvitset ko. Partiolaisen/sten huoltajien yhteystiedot: nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Mikäli et tiedä, kenelle ei ole merkattu huoltajaa Kuksaan saat sen selville näin:

 • Kirjaudu Kuksaan omilla tunnuksillasi ja valitse etusivulta vasemmasta sivupalkista välilehti ”Raportit”
 • Klikkaa listan alimman otsikon (”Henkilölistat”) alta linkkiä ”Lippukunnan huoltajat”
 • Valitse valikosta oma lippukuntasi ja klikkaa ”Hae huoltajat”
 • Saat eteesi listan kaikista lippukuntasi jäsenistä ja heille merkityistä huoltajista. Tarkastele listaa selaamalla sitä eteenpäin ruskean yläpalkin nuolipainikkeilla. Aivan listan lopusta löydät osion ”Huollettavat joille ei löydy rekisteristä huoltajaa”.

Huoltajan lisäät näin:

 • Hae jäsen Henkilöhaku-kentän avulla. Selaa jäsenen tietosivu alas asti, ja valitse sivun lopusta ”Huoltajat” valikon alta ”Lisää huoltaja”.
 • Tarkista ensin, onko huoltaja mahdollisesti jo luonut itselleen Partio-ID:n kirjoittamalla tämän koko nimi ”Hae huoltajaa” -kentän avulla.  Jos oikea henkilö löytyy alas avautuvasta valikosta, klikkaa tämän nimeä ja painiketta ”Lisää huoltaja rekisteriin”.
 • Jos oikeaa huoltajaa ei löydy, siirry seuraavaan kohtaan ja klikkaa sinistä ”Lisää huoltaja rekisteriin” -painiketta. Täytä avautuvalle sivulle huoltajan tiedot ja klikkaa tallenna. Vähintään tähdellä merkityt kentät on pakko täyttää.

Nyt olet lisännyt tai yhdistänyt huoltajan alaikäisen huollettavansa tietoihin. Järjestelmä käsittelee tietoja nyt hetken, ja lähettää tämän jälkeen huoltajalle sähköpostilla ohjeet oman PartioID:n rekisteröimiseksi, tai jos tällä on jo olemassa PartioID (esim. itse partion jäseninä olevat vanhemmat), hän näkee oman huollettavansa tiedot omassa Kuksassaan.

Kuvalliset ohjeet huoltajien lisäämiseen: https://toiminta.partio.fi/sites/partio.fi/files/kuksa_-_lpk-ohje_-_huoltajan_lisaaminen.pdf