Samoaja, vaeltaja, aikuinen – Osaamismerkin avulla näytät taitosi muille!

Osaamismerkki eli Open Badge on sähköinen työtodistus, jonka kaikki Tempuksella pestissä olevat samoajat, vaeltajat ja aikuiset saavat hakea. Kansainvälisesti tunnustettu Open Badge on kuin virtuaalinen hihamerkki, ja sen käyttö on helppoa myös ei-vielä-partiolaisille.

Mitä hyötyä on osaamismerkistä?

Partiossa syntyy monipuolista osaamista, josta on helppo kertoa muille osaamismerkin avulla!

  • Voit hyödyntää osaamismerkkiäsi esimerkiksi tulevissa partiopesteissäsi tai opinnoissasi osaamisen tunnustamissa eli hyväksiluvussa.
  • Tuot omaa osaamistasi monipuolisesti esille työnhaussa ja työelämässä.
  • Voit päättää itse, kuinka laajasti kuvaat omaa osaamistasi. Liitä osaamismerkkiisi esimerkiksi pestiesimieheltä saatu palaute!

Haettavissa olevat merkit:

Ohjaajana leirillä

Merkin saaja osaa ohjata nuoria leirillä sekä ymmärtää järjestön kasvatustavoitteet huomioivia ohjaustapoja leiriolosuhteissa.

HAE OSAAMISMERKKIÄ

 

Ryhmän johtajana leirillä

Merkin saaja osaa johtaa useamman ihmisen muodostamaa ryhmää ja toimintaa suunnitelmallisesti sekä vastaanotetun toimeksiannon mukaisesti leiri- tai retkiolosuhteissa.

HAE OSAAMISMERKKIÄ

 

Vapaaehtoisena tapahtumassa

Merkin saaja on osallistunut vapaaehtoistyöntekijänä tapahtuman tekemiseen omaa osaamistaan kehittäen. Merkki on tarkoitettu lähtökohtaisesti lyhyissä pesteissä toimineille tekijöille, myös samoajille.

HAE OSAAMISMERKKIÄ

 

Osaamista vapaaehtoistyöstä

Merkin saaja on toiminut vapaaehtoistyöntekijänä vastuullisessa ja pitkäkestoisessa johtamis-tai asiantuntijatehtävässä osaamistaan kehittäen. Merkki on lähtökohtaisesti tarkoitettu pitkissä, vaativimmissa pesteissä toimineille tekijöille.

HAE OSAAMISMERKKIÄ

 

Leirikokki

Merkin saaja on ollut mukana leirin tai muun vastaavan vähintään kolme vuorokautta kestävän tapahtuman muonittajana. Ruoka on tehty tilapäisessä leirikeittiössä.

HAE OSAAMISMERKKIÄ

 

Leirikeittiömestari

Merkin saaja on ollut mukana leirin tai muun vastaavan vähintään kolme vuorokautta kestävän tapahtuman vastaavana muonittajana. Merkin saaja on osallistunut leiriruokailujen suunnitteluun ennalta ja johtanut ruokahuoltoa leirillä. Ruoka on tehty tilapäisessä leirikeittiössä.

HAE OSAAMISMERKKIÄ

 

Näin haet osaamismerkkiä

  • Aloita luomalla henkilökohtainen Open Badge Passport -tili osoitteessa www.openbadgepassport.com. Open Badge Passport on paikka, johon linkittyvät kaikki henkilökohtaiset merkit nyt ja tulevaisuudessa. Tilin avulla voit hallinnoida merkkejä ja päättää siitä mihin ja miten merkkien tietoa jaetaan. Muista rekisteröityessäsi antamasi sähköpostiosoite, tarvitset sitä merkkihakemuksessasi.
  • Valitse haettava merkki ja avaa sähköinen hakemuslomake alla olevista linkeistä. Voit halutessasi hakea useampaa merkkiä.
  • Täytä sähköinen hakemus vastaamalla merkkihakemuksessa oleviin kysymyksiin. Voit liittää myös tiedostoja täydentämään oman osaamisen sanoittamista esimerkiksi videon tai valokuvien avulla. Huomioithan, että hakemus on julkinen. Muista näin ollen kunnioittaa yksityisyyttä liittäessäsi esim. valokuvia. Kuvailemasi osaaminen on voinut kertyä myös muualtakin kuin partiosta.
  • Voit tallentaa ja jatkaa merkin hakemista tekemällä välitallennuksen.
  • Lähetä hakemuksesi, kun olet valmis.
  • Lopuksi sinun täytyy vielä vastaanottaa merkkisi hyväksymällä se. Tämän jälkeen voit hyödyntää merkkiä ja kertoa osaamisestasi jakamalla merkkiäsi esimerkiksi somekanavissa, sähköisessä cv:ssä, työpaikkahakemuksessa sekä omissa opinnoissasi osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen.

Merkit hyväksyy Resurssin johtaja yhdessä osaamismerkkimestarin ja tarvittaessa muun Tekijätuen tiimin kanssa.

Hae merkkejä 15.9.2018 mennessä

Merkin hakija, Muutama tärkeä asia liittyen merkkihakemukseen: Merkkihakemuksessa on tärkeää muistaa, että kaikki kirjoittamasi tiedot sekä mahdolliset liitteet näkyvät julkisina, ellet itse muuta julkisuusasetuksia myöhemmin Open Badge Passport -sivustossa.

Lisätietoa ja apuja merkkien hakemiseen Tempuksen Tekijätukitiimiltä, jotka tavoitat leirin aikana Tekijätuen toimistolta.