Rakennusleiri alkaa torstaina 19.7. klo 9.00 ja päättyy lauantaina 21.7. klo 23.59. Lauantaina 21.7. vietetään harjakaispäivällistä klo 18.00. Rakennusleirille ovat tervetulleita ennakkoon sinne ilmoittautuneet. 

Saapuminen rakennusleirille 

Rakennusleirille voi tulla omalla autolla. Ilmoittautumisessa annetut tiedot on lähetetty sähköpostitse 27.6. otsikolla Tempus18, rakennus- ja purkuleirin kyytipörssi. Kimppakyytejä rakennusleirille ja purkuleiriltä pois voi myös kysellä Leirin tekijöiden Facebook-ryhmässä. 

Ilmoittautuminen  

Rakennusleirille saapuva ilmoittautuu leiritoimistoon, jossa hänelle jaetaan leiriranneke sekä ohjeet majoittumisesta sekä aikataulusta. Ranneke toimii myös pääsylippuna raksan päättäjäisiin. Rakennusleirin päättäjäisiin ovat tervetulleita ne, jotka ovat ilmoittautuneet rakennusleirille koko lauantaiksi 

Leiritoimisto ohjaa tekijän ennalta määritellyn tehtävän pariin tai osoittaa sopivan tehtävän rakennusleirin priorisoinnin mukaisesti.  

Rakennusleirillä leiritoimisto on avoinna  9.30-22.30.

Työskentelyn päiväaikataulu 

Rakennus- ja purkuleirien päiväaikataulu noudattaa seuraavaa rakennetta: 

8.00-9.00 aamupala tarjolla 
9.00 työnjako 
työskentelyä 
12.00-13.30 lounas tarjolla 
työskentelyä 
16.30-18.00 päivällinen tarjolla 
työskentelyä 
osa-alueiden kokoukset tarvittaessa 
18 naisten sauna 
19.30 miesten sauna 
20.30-21.00 iltapala tarjolla 
21 alkaen iltasauna  

Rakentaminen 

Rakennusleirin johto vastaa tekemisen priorisoinnista yhteisen suunnitelman ja ennakkoilmoitusten perusteella. Prioriteeteissa ensimmäisenä on leirin perusinfra, yhteiset rakennelmat sekä leirin järjestämisen kannalta kriittiset kohteet: mm. muonitus sekä peseytyminen. 

Osa-alueiden oma rakentaminen (mm. ohjelmalaaksot, alaleirit) voi alkaa kun prioriteeteiltaan tärkeimmät asiat on saatu valmiiksi tai rakennusleirin päälliköt antavat siihen luvan. 

Kun edellinen tehtäväsi on päättynyt, ilmoittaudu leiritoimistolle, josta saat seuraavan tehtävän. 

Leirilippukuntien rakentaminen on osa leiriläisten ohjelmaa ja se aloitetaan vasta ensimmäisenä varsinaisena leiripäivänä 22.7. Sateen sattuessa leirilippukuntiin voi rakennusleirin aikana laittaa katoksia tavaroiden suojaksi. 

Majoittuminen 

Rakennus- ja purkuleirillä majoitutaan omissa teltoissa. Rakennusleirille osallistuva majoittuu oman leirilippukuntansa alueelle heti kun se on merkattu maastoon. Tätä ennen majoittuminen on oman alaleirin alueella. 

Ajoneuvot ja tavaroiden tuominen 

Jotta alueella liikkuminen on turvallista ja työskentely isoillakin koneilla mahdollisimman tehokasta, rajoitetaan leirialueen liikennettä asteittain jo rakennusleirin aikana. 

Turvallisuuspäällikkö myöntää tarveharkintaisesti eri tyyppisiä ajolupia myös rakennusleirille, esim. ajoneuvokohtainen, henkilökohtainen, tiimikohtainen ja ajokertakohtainen lupa. Yksittäisiä toimituksia tuovat kuljettajat pääsevät portista leirialueelle ajokertakohtaisella luvalla. Rakennusleirille saapuvat ja leirilippukuntien tavaraa tuovat rinnastetaan toimituksiin ja näin heille annetaan vain ajokertakohtainen lupa (voimassa n. kaksi tuntia) Rakennusleirillä myönnetään ajolupia turvan toimesta myös leirin rakentamista tukevaan toimintaan mm. (paketti)autoille ja auto-peräkärry yhdistelmille jotka sitoutuvat tukemaan leirin logistiikkaa materiaalin ja työkalujen kuljetuksilla). Muut ajoneuvot siirretään ajokertakohtaisen luvan päätyttyä tekijäparkkiin.  

Liikenneturvallisuuteen tulee jokaisen kiinnittää erityistä huomiota. Polkupyörille ei tarvitse ajolupaa rakennusleirin ajaksi, mutta leirin alkaessa viimeistään lupa tulee hakea turvalta toimistolta. Leirialueella liikkuu myös työkoneita. 

Alueella liikkuvat laitteet on leirin käyttöön lainattuja ja vuokrattuja, ja näillä liikkuminen on sallittu vain käyttöön perehdytetyillä henkilöillä. Mönkijät ovat tieliikenteeseen rekisteröityjätraktorimönkijöitä ja näissä on pidettävä ajettaessa kypärää päässä. Ethän lainaa ajoneuvoja tai koneita kysymättä. 

Työturvallisuus 

Muista turvallinen leirin rakentaminen! 

Omat varusteet: 

  • Työkäsineet 
  • Turvakengät (suositeltava)
  • Suojalasit 
  • Heijastinliivi tai heijastin ja otsalamppu pimeässä työskentelyä ja kulkemista varten. Alueella liikkuu rakennusleirin ajan pimeälläkin autoja ja työkoneita.
  • Halutessasi työkaluja (esim: akkuporakone latureineen ja kärkisarjoineenrullamitta, timpurinkynä, saha, kirves, vesuri, pistolapio, leka, rautakanki, pajavasara/moska,nitoja/sinkiläpistooli) – muista nimetä omat työkalusi!  

Turvakengät ovat henkilökohtainen varuste, niitä ei ole lainattavaksi. Leirialueella liikuttaessa puukko on oltava tupessa ja muut työkalut on kuljetettava siten, etteivät ne aiheuta vaaraa itselle eivätkä muille. 

Tiedottaminen 

Tiedottaminen tapahtuu leirin ilmoitustauluilla ja tekijöiden Whatsapp-ryhmissä. 

Päihteet  

Rakennus- ja purkuleirillä pätee samat säännöt päihteiden osalta kuin varsinaisella leirilläkin. 

Roskat  

Jokainen on velvollinen huolehtimaan omista sekä oman rakennuskohteen rakentamisessa syntyvän jätteen kierrättämisestä leirin ohjeiden mukaisesti. 

Purkuleiri 

Purkuleiri alkaa sunnuntaina 29.7. kun leiriläiset ovat poistuneet alueelta ja päättyy maanantaina 30.7. 

Purkuleirille läsnäolevaksi ilmoittaudutaan leiritoimistossa su 29.7. Purkuleirillä ei ole erillistä ranneketta.